Använd din nyfikenhet!

Jag är nyfiken på människor och tar gärna tillfället i akt när jag träffar på folk att prata lite med dem. Och ofta får man någon slags reaktion på dem och dessa reaktioner kan man använda i sin personliga utveckling. Att använda sin nyfikenhet på andra och sen bli nyfiken på sina reaktioner är ett lyckat koncept. 

Men tro aldrig någonsin att du vet vad andra tänker och känner om du inte frågat personen om det förstås. Träffar på tok för många som placerar in folk efter sitt eget tyckande och tänkande och de kommer gå på en mina pga sina vanföreställningar. 

För det är just vad det är om man inte kommunicerar. Man måste fråga ” hur känner du inför det här” eller ” varför reagerade du så starkt när jag gjorde så” osv. Jag har varit ihop med min man i 20 år och man kan ju tycka att vi känner varann, men jag frågar honom om saker och ting och går aldrig in med förut fattade meningar. Vi tar inte varann för givet. Trots 20 år tillsammans. 

Så om du vill skapa förändring i ditt liv:

1. Bli nyfiken på andra och väck dina reaktioner. 

2. Bli nyfiken på dig själv. Var kommer dina reaktioner ifrån. Det du reagerar starkt på kanske inte andra reagerar på och vice versa. Varför då? Har du tänkt på det? Jo för reaktionen handlar om dig inte personen du reagerar på. 

3. Kommunicera!!! Lär dig kommunicera på ett ärligt och sannt sätt. Låt inte dina vanföreställningar skapa en bild av vad du tycker om andra. Prata med folk kommunicera med dem och låt svaren bygga ditt tyckande och tänkande om personen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s