Tarot

På min terapeutiska resa så kom jag i kontakt med tarotkorten. Hade inga som helst erfarenheter av det, visste bara att det är ett sätt att spå sin framtid men provat hade jag aldrig gjort. Jag började intressera mig och sätta mig in i dessa kort och fann ganska snart att de hade saker att säga, eller var det så att jag hittade de svaren jag hade inom mig lättare med hjälp av korten?

Jag utsatte min familj och vänner för enstaka kortdragningar och slog upp i böcker för att hitta betydelser för vad korten stod för. Många kort och många betydelser, det var inte så lätt. Men efter två kurser och en hel del träning på omgivning samt erfarenheter från återkommande kunder så känner jag en säkerhet och trygghet med korten.

Som terapeut tycker jag de är ett otroligt bra redskap för att få ord på vad som händer i livet, korten väcker svaren som finns i dig och på så sätt får du svar på det du undrar och det du behöver se runt omkring dig.

e8eaa34e7ebfc04df22751fc6cd0de6d

Titta på kortet här ovanför. Vad ser du? Jag ser en man som är ledsen och förtvivlad. Tre bägare ligger på marken och innehållet i dem har runnit ut. Men vad mannen inte ser eller bryr sig om är att han faktiskt har två bägare kvar bakom ryggen. Och visst är det så här i livet. När man är i en smärta, vad det än må vara, då ser man inte vad man faktiskt har i livet. Bilden på korten talar till en och väcker känslor och tankar. Testa dig själv, titta på kortet här ovanför. Vad ser och tänker/känner du när du ser det?

Tarot är ett bra alternativ till terapi av den anledningen att vissa människor vill inte ”prata med någon terapeut”, man vill inte berätta om sitt problem. Min erfarenhet av dessa människor är att när de kommer i kontakt med korten då har de lättare att öppna sig.

Och det funkar även tvärtom, det finns människor som pratar väldigt mycket och stänger av sin förmåga att stanna upp och känna efter, då kan en kortläggning få dem att göra just detta. Bara vara, se på korten och ta in bildspråket, inga ord behövs.

Viktigt att veta är att jag använder mig av min SER-terapeut utbildning vid tarotläggningar MEN jag använder inte tarotkorten om man bokar tid för SER-terapi. Du får själv säga till mig om du vill prova tarotkorten.

Jag kan även göra vägledning med tarotkort över telefon eller Skype. Det funkar precis lika bra som en vanlig session. Se pris under ”kontakt/prriser”.